W naszej pracowni mamy do zaproponowania wiele smaków tortów, babeczek i inych słodkości.Wykonujemy klasyczne torty na bazie kremu maślanego czy budyniowego, torty śmietankowe z owocami na bazie serka mascarpone czy też torty musowe.
Torty musowe to klasyczny jasny lub ciemny biszkopt przełożony kremami-musami, które powstają na bazie naturalnej śmietany w połączeniu z owocami lub najlepszymi belgijskimi czekoladami. Są lekkie, pyszne i stanowią świetną alternatywę dla tortów „śmietanowych”
Smaki z których sami komponujecie swój tort (może być 1 smak lub różne):
Wanilia, malina, czarna porzeczka,jagoda mango, marakuja, biała czekolada,kajmak, słony karmel, pistacja, deserowa czekolada, mięta, kokos, cappuccino, pomarańcza, adwokat
Dla zrównoważenia smaków torty uzupełniamy dżemami własnej produkcji: np. truskawkowy, z czarnej porzeczki, malinowy.
Dla kontrastu możemy wzbogacić tort o chrupiącą prażynkę.
Tort Red Velvet: pyszne aksamitne ciasto kakaowo waniliowe w czerwonym kolorze, przełożone lekkim kremem na bazie serka śmietankowego z dodatkiem dżemu malinowego naszej produkcji.
Tort orzechowy: jasny lub kakaowy biszkopt przełożony klasycznym maślanym kremem z orzechów włoskich (z nutą alkoholu), smak uzupełniamy kwaskową konfiturą z wiśni lub żurawiny. Cena z tabeli +20%
Tort czekoladowy: wilgotne czekoladowe ciasto przełożone czekoladowym ganache na bazie deserowej belgijskiej czekolady. Przełamany jedynie odrobiną dżemu malinowego naszej produkcji. Tort dla miłośników czekolady. Cena z tabeli +20%
Tort cytrynowy: jasny biszkopt przesmarowany dżemem truskawkowym lub malinowym własnej produkcji, przełożony cytrynowym kremem budyniowym. Pyszny orzeźwiający.
Tort pistacjowo cynamonowy: kruche maślane ciasto cynamonowe oraz blaty bezowe, przełożone pysznym kremem pistacjowym z nutą alkoholu. Tort typu naked. Cena +30%
Torty z kremem śmietanowym na bazie mascarpone, prawdziwej śmietanki i przetworów owocowych przygotowywanych przez nas (w sezonie mogą być świeże owoce)